"Srijedom po svijetu" u tvrđavi Barone

Popularni filmski program Tvrđave kulture Šibenik  i ovog ljeta na tvrđavu Barone dovodi najbolje od domaće i svjetske kinematografije u deset filmskih večeri na krovu grada.

Ovogodišnje četvrto izdanje ljetnog kina pod zvijezdama nastalo je u suradnji sa selektorima zagrebačkog kina Europa te Zagreb, Motovun i Subversive Film Festivala koji su samo za ovu priliku i za šibensku publiku odabrali recentne nezavisne filmske naslove iz cijeloga svijeta koji su obilježili ili će tek obilježili aktualne programe prestižnih filmskih festivala poput onih u Cannesu, Veneciji, Sundanceu ili Sarajevu.

Sve projekcije održavaju se na Tvrđavi Barone s početkom u 21:30 sati uz gostovanja redatelja, selektora, glumaca i kritičara koji će kroz razgovor izabrane naslove predstaviti publici.

Koordinatorica filmskog programa Tvrđave kulture Šibenik "Srijedom po svijetu" je Jelena Svirčić.

Večeras je na redu važno regionalno ostvarenje "Teret" srpskog redatelja Ognjena Glavonića sa šibenskim glumcem Leonom Lučevim u glavnoj ulozi, ali i projekcija glumčevog debitantskog kratkog  filma "Malo se sjećam tog dana". U filmu premijerno prikazanom u filmskom festivalu Locarnu i dobitnikom glavne nagrade Festivala srednjoeuropskog i istočnoeuropskog filma goEast glumi niz poznatih hrvatskih glumaca poput Gorana Bogdana, Nine Violić, Darie Lorenci Flatz, ali i brojni stalni i povremeni stanovnici šibenskog otoka Zlarina.

U kino pod zvjezdanim nebom mogu doći svi s valjanom članskom iskaznicom ili ulaznicom za dnevni posjet Tvrđavi Barone.