Lađari maratonci izborili startne pozicije

Sinoć su u Opuzenu održane brzinske utrke za Maraton lađa, koji će se održati u subotu na Neretvi od Metkovića do Ploča. Dobra startna pozicija vrlo je važna jer se na glavnoj utrci kreće iz triju redova.

Lađarska borba za startne pozicije počela je za dana, a završila kasno u noći jer u brzinskim utrkama ekipe veslaju jedna po jedna.

- Sve ekipe veslaju u istoj lađi, znači imamo tri lađe u dvije se zagrijavaju, a ova treća lađa je uvijek ista koja ima mjerene instrumente, rekao je predsjednik Udruge lađara Neretve Dalibor Obradović.

Prvi su krenuli debitanti, a nakon njih redoslijed je odredio plasman na prošlogodišnjem Maratonu lađa i to obratno - od posljednjeg do prvog mjesta. Ekipa hrvatskih marinaca iz Ploča vozila je četvrta i dugo držala prvo mjesto.

- Imamo onako 40-50 treninga tako da, spremni jesmo, vidjet ćemo kako će to na kraju ispast, Nenad Radić iz ekipe HRM-a.

I navijalo se - svako mjesto za svoju ekipu. A kad su počele voziti najbolje ekipe Crni put, Argonauti, Gusari i Stablina - atmosfera na maloj Riki u Opuzenu je proključala jer to su favoriti 22. maratona lađa.

- Vidit ćemo do kraja, ja se nadam da ćemo pobijediti, ali ako i ne pobijedimo nama je ovdje bitno među prvih pet uć, kazao je Mile Senta iz ekipe Crni put Metković.

Bjelovarci su vozili ispod očekivanja tako da su se ispred Crnog puta plasirali samo lađari Gusara i Stabline.

- Odradili maksimalno, pripremali se za ovo. Nama je najbitniji maraton, pohvalio se Ivan Vladimir član ekipe Gusari Komin.

- Opuzen je naš uvijek bio i ostao, a za Maraton očekujem među prva tri, istaknuo je Antonio Mihaljević iz ekipe Stablina.

Nakon utrke najbolji su dobili pehare i izabrali startne pozicije jer dobar start na Maratonu lađa - pola je pobjede.