Plesne večeri na Zrinjevcu uz glazbu i film

Zagrebački ljetni festival 'Plesne večeri na Zrinjevcu' održava se od večeras, 9. kolovoza, do 25. kolovoza do kada će se, uz bogat glazbeni i plesni program s čak sedamnaest različitih koncerata, moći pratiti i i zanimljiv filmski program.

- Uz različite koncerte i plesne programe, uz lagane ljetne gastronomske delicije i osvježenja na gastro-kućicama, prvi put donose i zanimljiv filmski program, s četiri filmske projekcije, istaknuto je u najavi događaja.

Na Zrinjevcu će se moći pogledati filmski hit 'Step Up: All In', europski film 'Ples s Marijom', britanska komedija 'Walking on Sunshine' te kultni 'Prljavi ples'.

Program otvaraju Robert Mareković & The Swingers, a među ostalim, publika će moći čuti Zdenku Kovačiček, Groovy Cakes, The Drifters, Dj Nikolu Martek, DJ Roberta Marekovića, Loud & Found, The Good Foot, Scifidelity Orchestra, Od Tanga do rocka, DJ Oli Doboli Latin Stylea.

Glazbeni paviljon, koji je još od 1891. jedan od zaštitnih simbola Zagreba bit će jedinstvena pozornica za zabavu, poručuje organizator. Plesni nastupi profesionalnih plesnih parova i plesne animacije publike Plesnog studija Nicolas, održavat će od 20 do 23 sata.

Plesne večeri na Zrinjevcu dio su projekta Zagrebački vremeplov, koji u različitim projektima oživljava romantični duh prošlih vremena. Održavaju se u kolovozu već dugi niz godina pa su postale prepoznatljiv događaj, koji je zamišljen po uzoru na plesnjake kao jedne od glavnih simbola društvenoga života grada, stoji u najavi.