G. G. Bernal na SFF-u predstavlja novi film 'Chicuarotes'

Proslavljeni meksički glumac Gael García Bernal bit će posebni gost 25. Sarajevo film festivala (SFF) koji se održava od 16. do 23. kolovoza, potvrdili su iz direkcije najveće regionalne filmske smotre.

Bernal je u Bosni i Hercegovini već boravio 2014. godine kada mu je uručena nagrada Počasno srce Sarajeva, a ovoga puta na SFF stiže kako bi predstavio film 'Chicuarotes' kojega je režirao, a svjetsku premijeru je doživio na posljednjem festivalu u Cannesu.

Bernal glumi i u novom filmu Elie Suleimana 'To mora biti raj' koji će također biti prikazan sarajevskoj publici u sklopu Open Air programa ovogodišnjeg SFF-a.

Posebna projekcija filma 'Chicuarotes' predviđena je za 21. kolovoza a nakon projekcije publiku očekuje masterclass uz razgovor o filmu i karijeri sa Gaelom Garcíom Bernalom.

U ovom ostvarenju Bernal donosi priču o dvojici tinejdžera iz Mexico Cityja koji očajnički pokušavaju pobjeći od siromaštva i bijede. Želje brzo ih dovode u vezu sa meksičkim kriminalnim podzemljem i oni svim silama pokušavaju zaraditi dovoljno novca kako bi otkupili vlastitu slobodu.

U ulozi redatelja Gael García Bernal debitirao je filmom 'Deficit' 2007. godine.