Vaterpolo u žitu

Da ljeto na kontinentu može biti itekako zanimljivo vidjelo se u Belišću na tradicionalnom sportskom susretu - Vaterpolo u žitu. Iako slavonski vaterpolisiti nisu igrali na nekom obližnjem polju, nego u bazenu, svi su se izvrsno zabavili.

Vaterpolske kapice na glave, golovi u bazen i sudac je spreman označiti početak još jednog Vaterpola u žitu.

- Sam naziv je nastao jer su nas prijatelji iz Dalmacije sprdali: di vi igrate u Slavoniji, sigurno u žitu i onda smo mi stavili Vaterpolo u žitu. iako. vidite, nema žita, nažalost, ovakvi bazeni ne rastu u žitu, rekao nam je Mislav Matišić, Turistička zajednica Osječko-baranjske županije.

U bazenu smo zatekli i, možda, jedinog hrvatskog gradonačelnika koji redovito na glavu stavlja vaterpolsku kapicu i zabija golove.

- Trenirali smo zadnja dva, tri mjeseca, jednom tjedno igramo na bazenu, jako dobra zezancija, dobra ekipa i uživamo, objašnjava Matko Šutalo, gradonačelnik Valpova.

Vaterpolisti iz Boke Kotorske pojačali su slavonske momčadi i turnir učinili međunarodnim.

- Zato smo i potegli 600 km, samo da bi se družili i posjetili Slavoniju, ističe Romeo Lukšić. "Super, sad ćemo se družiti, malo igrati, super, dodaje Stefan Stešević.

A sucima je, čini se, bilo najzanimljivije.

- Zanimljivo je vidjeti kako opada kondicija, pa se utapaju kasnije, to je najzanimljivije, ali dobro, bude stvarno super, mogu plivati, imaju neki dobrih šuteva, ja budem iznenađen, ističe sudac Toni Kaluđer

Toliko iznenađen da će neke predložiti i za reprezentaciju, ako ne nacionalnu, a ono barem za reprezentaciju belišćanskog bazena.