Vukovarske damice već šetaju cijelom Hrvatskom

Prije 19 godina koprivničku adresu Senka Nikšić je zamijenila vukovarskom. Tada se probudila i ljubav prema izradi nakita stoga je odlučila pokrenuti vlastiti posao.

- Radim ono što volim i jako se moraš truditi i biti uporan da bi uspio i da bi na kraju mjeseca čovjek zaradio plaću, ističe vlasnica obrta "Ženske radosti" Senka Nikšić.

Njezina radionica pravi je raj za žene. Ručno izrađen nakit svih vrsta na svakom je koraku. Nedavno je napravila i prvu vukovarsku damicu.

- Vukovarska damica možemo reći da je bezvremenska. Ona može biti šokica, moderna curica, starija gospođa, sve varijante dolaze u obzir, naglašava Senka Ninšić.

Vukovarske damice već šetaju cijelom Hrvatskom, a uskoro će biti prepoznate i kao suvenir Vukovara. Zadruga "Vrhunsko vukovarsko" uvrstila ju je na popis autohtonih proizvoda.

- Svi oni koji kupuju proizvode iz zadruge znaju da su to proizvodi koji dolaze iz Vukovara i to je ujedno i poticaj svim proizvođačima da se uključe u zadrugu, ističe pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo Grada Vukovara Marijana Grubišić.

Zahvaljujući suradnji dvaju gradova, u Dubrovniku je nedavno otvorena vukovarska kuća koja nudi proizvode tamošnjih proizvođača.

- Svi proizvođači će naći ondje mjesto za prodaju. Sljedeći korak je otvaranje trgovine i kod nas u gradu Vukovaru, dodaje pročelnica.

Na taj način povezat će se proizvođači zelene i plave Hrvatske, a kupcima ponuditi nešto drukčije.