Zvijezda slovenske estrade u HRT-ovom studiju

Alya Omladič, jedna od trenutno najvećih zvijezda slovenske estrade, počela se sve aktivnije predstavljati i hrvatskoj publici. Gostovala je i u emisiji Dobro jutro, Hrvatska.
Nastupom na ovogodišnjem CMC festivalu s pjesmom 'Sedam dana na moru' krenula je aktivnije se prezentirati ovdašnjoj publici. Inače, njezina vrlo uspješna glazbena karijera traje već više od 15 godina.

Drugi nastup pred hrvatskom publikom bit će 17. kolovoza na 22. večerima dalmatinske šansone u Šibeniku, a nedavno je održana i radijska premijera na HRT-u. Tekst za obje pjesme potpisuje priznati autor Nenad Ninčević.

Alyinin otac je s Dugog otoka i zapravo cijeli život živi na relaciji Slovenija - Hrvatska.

Alya Omladič je jedna od najprepoznatljivijih slovenskih pop umjetnica i live izvođačica. Svoj prvi album je izdala 2004. godine, a nakon brojnih osvojenih glazbenih nagrada (Srf, Diamant, MMS, Zlatna i Platinasta ploča, Pesem leta), 2016. je godine odnijela i pobjedu na festivalu Melodije morja in Sonca (MMS) s pjesmom 'Srce za srce'. Na slovenskom natjecanju za pjesmu Eurovizije EMI 2015. godine s Nenom Belanom izvela je pjesmu 'Misunderstanding', a među njezinim najuzbudljivijim koncertima svakako je 'Koncert u zraku', kojeg je izvela s Massimom!

Godine 2015. Alya je kao pozvana gošća pjevala na ceremoniji otvaranja Svjetskog rukometnog prvenstva u Kataru, a sudjelovala je i u stvaranju himne 'Live it' koja danas broji više od 6 milijuna pregleda na Youtubeu.
Preuzmite aplikaciju HRT Vijesti!