'Cabaret - koncert za žlice i gitare' na Brijunima

U vrtu Etnografskog muzeja na Velikom Brijunu u sinoć je održana brijunska premijera predstave 'Cabaret - koncert za žlice i gitare', u koprodukciji Teatra Exit i Kazališta Ulysses.

Predstava je izvedena u 19. sezoni kazališta Ulysses. Riječ je o autorskom projektu Nikole Nedića i Maria Joveva, nastalom na temelju njihovog ispita iz glume na Studiju glume i medija Sveučilišta u Rijeci, gdje su im mentori bili Lenka Udovički i Rade Šerbedžija.

Žlice i gitare dvojacu su koji uz pomoć zvukova kuhinjskih žlica, gitare i mandoline, otkačenog nastupa i duhovitih dijaloga pomalo trubadurski pričaju o svome životu kroz uglazbljenu poeziju, a iza njihovog ludog i uvrnutog razuma krije se poruka razuma.

Tekstove i glazbu koja se u predstavi izvodi napisali su Nikola Nedić i Mario Jovev. Nakon ispita, koji je izveden na sveučilišnom kampusu, predstavu su igrali kao kabaret po riječkim klubovima, a četiri izvedbe odigrali su i u Hrvatskom narodnom kazalištu Ivana pl. Zajca u Rijeci u sklopu božićnih koncerata.

Zagrebačka premijera ove predstave održana je 13.veljače u Teatru Exit, a posjetitelji brijunske premijere glumce su ispratili velikim pljeskom.
Premijera 'Cabareta - koncerta za žlice i gitaru'