Tradicionalna motorijada u Batini okupila bajkere iz cijele regije

Dobro jelo valja i zaliti, među ostalim i pićem omiljenim među sudionicima moto susreta. Tradicionalna motorijada održana je u Batini, na Zelenom otoku.

Bio je to susret na koji su dojahali bajkeri iz cijele regije.

- Imamo sudionike , goste iz Mađarske, Austrije, Njemačke, Slovačke, pohvalio se organizator Laci Lefler iz moto kluba "Island Pirates" Batina.

- Dolazimo radi druženja i recimo taj sport uđe čovjeku u krv i da tu nem druge već vikend i ide se!, kazao je Ivan Vidroinović iz MK "Racing" Našice.

- Sviđa mi se Dunav i okolina,a budući da me i posao i hobi vežu za Baranju, užitak je još i veći!, rekao je Zsolt Nemenyi iz Mađarske.

S mirisom oktana u zraku i vjetrom u kosi na motorijadu na Zelenom otoku stigao je i Atila. Sa svojim ljubimcem snage 106 konja prešao je tisuće kilometara.

- Važno je da čovjek voli motor znači danas je moda da svako vozi, ali inače pravi bajkeri oni žive za motor. Znači to su susreti, ovdje se družimo, nema granica, objasnio je Atila Šarkanj iz Subotice.

Osim ljubavi prema motorima, nekima je ovo i životni izazov.

- Friško vozač, druga vožnja evo na ovome velikom motoru,a na malom je bilo super jednostavno, ovo je malo kompliciranije, ali ide, treba vježbe,vozit, voziti i samo voziti, rekla je Magda iz MK "As" Osijek.

- Svrha ovoga je upoznavanje i približavanje civilnog društva s nama bajkerima, pokazati im kakav je ovo naš život, kako ga živimo i zašto uživamo u tome.Na brzinu jako pazimo jer ima pravila kojih se moramo pridržavati, inače obožavamo vožnju, dodao je Ernest Šimić iz MK "Island Pirates" Batina.

Pridržavalo se pravila i u igrama na pijesku. U natjecanju jedenja piva ocjenjivali su se tehnika, brzina i pogled. Nakon druženja i rock-večeri te atraktivnog defilea baranjskim cestama završila je još jedna ljetna pustolovina ovih vječnih avanturista.