29. kolovoza 1958. - Rođen Michael Jackson

Kralj popa Michael Jackson rođen je 29. kolovoza 1958. godine u gradiću Gary nedaleko od Chichaga.

Rođen kao osmo od desetero djece u glazbeničkoj obitelji, Michael je od najranije mladosti bio predodređen za zvijezdu. U vrlo uspješnom sastavu Jackson 5 lako se nametnuo i već s deset godina postao vodeći pjevač, tekstopisac i zaštitno lice obiteljskog sastava.

Solo karijera bila je logičan, i pokazat će se, još uspješniji korak. U osamdesetima Michael Jackson nametnuo se kao apsolutni vladar glazbenog globusa. No u devedesetima počeli su problemi. Kao i mnogi prije njega, u slavi i bogatstvu pronašao je više problema nego zadovoljstva. Vodio je vrlo neobičan život neprestano bježeći od pozornosti javnosti, opravdavajući se pred zavidnima i jalnima.

Naposljetku je umro u Los Angelesu, u 51. godini života, pripremajući se za najveću povratničku turneju u povijesti. Preminuo je desetak dana prije prvoga od 50 rasprodanih koncerata koji su se trebali održati u Londonu, a i u smrti je ostao zanimljiv medijima i kontroverzan. Brojiti sve njegove uspjehe i rekorde uzaludan je posao. Dovoljno je reći da je upisan u Guinnesovu knjigu rekorda kao najuspješniji zabavljač svih vremena.