20. kolovoza 1964. - Rođen Dino Dvornik

Zanimljiva životna i glazbena priča hrvatskog glazbenika i tekstopisca Dine Dvornika počela je u Splitu 20. kolovoza 1964.

Bio je mlađi sin u obitelji slavnoga glumca Borisa Dvornika. Svijet show biznisa bio je oko njega od najranije dobi. Glumio je u kultnoj seriji Naše malo misto i još nekoliko filmova i serija za djecu.

Gluma ga ipak nije dovoljno zanimala kao ni klasična glazba koju su ga poučavali u glazbenoj školi. Volio je bejzbol, ali napustio ga je kad je s bratom Deanom osnovao glazbeni sastav Kineski zid. Snimili su prvi funky album u tadašnjoj Jugoslaviji. Nije postigao uspjeh, braća su se razišla i Dino je nastavio solo karijeru. Počeo je njegov zvjezdani uspjeh.

Imao je osobnih uspona i padova, ali uvijek bi se vraćao glazbi još jači, još žešći, snažniji. Za Splitski festival izveo je Ništa kontra Splita, skladbu koja je postala svojevrsnom himnom grada.

Album Kreativni nered obilježio mu je cijelu karijeru. U dvadesetak godina intenzivnog vladanja hrvatskim pop prostorom nametnuo se ne samo kao „enfant terrible“ nego i kao vrstan glazbenik, tekstopisac i savršeni showman. Ukorak sa svjetskim trendovima, surađivao je s većinom vodećih hrvatskih glazbenika nikad se ne spuštajući u prosječnost. Njegov posljednji, posthumno objavljen album Pandorina kutija donio mu je četiri Porina, među ostalim i onaj za životno djelo.