Riječani znaju kako bezbolno potamniti

Kako dobiti zdravu dozu sunca i našem organizmu nužnog vitamina D, a ne izgorjeti, pitaju se mnogi koji su izloženi suncu. Mnogobrojni Riječani našli su način kako se okupati u moru i pritom potamniti, a ne izgorjeti.

Lokalni kupači ističu kako je kupanje ujutro zdravije i manje naporno jer jako sunce, ono od 11 do 15 sati, previše iscrpljuje organizam.

Taktika kupača je da uglavnom ujutro idu na plažu, iza osam sati a kako su danima bile velike vrućine i topline, zadržali su se na plaži do 11 sati i onda pakiraju stvari i nazad u hotel.

- Pa više volim jutarnje kupanje jer je ljepše. Ono popodne je neizdrživo. Jako je vruće i teško je za izdržati. Ne volim baš previše biti na suncu, kaže jedna od kupačica.

Mnogi se ne mažu kremom za sunčanje, ne namažu zaštitnim preparatima čak ni djecu ako nisu došli na kupanje u vrijeme kada je sunce najjače.

Stariji građani kažu kroz šalu kako su se mazali zaštitnom kremom dok su bili mladi, sad su već u godinama pa nema koristi.

Jutarnje kupanje u moru ima još svojih prednosti, kupača je manje, a mjesta na plaži više. No, kako ujutro na riječke plaže dolazi veći broj umirovljenika i djece bilo bi dobro da na njih pazi i netko iz spasilačke službe.