Vježbanje uz more u Sukošanu

Mnogi će se složiti da je ljeti najljepše vježbati uz more. Vesna Mimica trenirala je u Sukošanu s trenericom Boženom Tokić. Riječ je o raznolikom treningu koji kombinira vježbe sa rekvizitima ili bez njih. Intenzitet vježbanja ovisi o tome kakav je dan.

Vrućina ne smeta trgovkinji Slađani Pranjić koja je sada, kaže samo mama pa joj trening treba kako bi izdržala povećane napore u danu. Sve dok nije došla Boženi, kaže, nedostajala joj je prava motivacija. Njezina profesionalnost i potpora su je oduševile.

Problemi s ramenima polako nestaju jer se na ovakvom treningu posebno posvećuje pozornost baš tomu. Naime, u prvom se dijelu treninga koristi poligon i svladavanje prepreka u određenom vremenu. Drugi dio posvećen je najpoznatijim bolnim mjestima, leđima i jačanju trbušnih mišića. Sjedilački način života uzeo je danak, objašnjava Božena, no žene ovaj trening odrađuju izvrsno.

Vježbanje uz more ima, naravno, i druge prednosti poput udisanja ugodnog morskog zraka. Katkada je miris lavande i soli dovoljan za dobro raspoloženje i izvrsne rezultate. Rezultati vježbanja su vidljivi, ali ipak treba paziti na unos kalorija i vježbati uz nadzor ako imate problema s kralježnicom.

No ima i još jedan rezultat koji nije tjelesni. Raste samopouzdanje i svjesnost pokreta.