Sjećamo se Arsena uz snimku posebnog koncerta

Na današnji dan 2015. godine preminuo je jedan od naših najsvestranijih glazbenih umjetnika, Arsen Dedić.

Malo je onih koji ne znaju za Arsena, a glazbeni kritičar Ante Batinović poznavao ga je na jedan sasvim drugačiji način. 

Preuzmite aplikaciju HRT Vijesti!

- Uvijek mi je govorio kako najšira publika voli više srce na žaru nego mozak s jajima! Treba li uopće i pitati se što je Arsen više preferirao? -  napisao je u svom osvrtu "Intimno o Arsenu".

Njegova karijera duga više od pola stoljeća po raznolikosti i kontinuitetu zauzela je posebno mjesto u novijoj hrvatskoj kulturi. Arsenu Dediću glazba je bila život, on ju je skladao, pisao aranžmane i stihove, pjevao, izvodio. Uz oca koji je u Šibenskoj limenoj glazbi svirao nekoliko instrumenata napravio je prve glazbene korake. Naučio je svirati klavir, gitaru, flautu. Završio je Muzičku akademiju. Glazba ga je spojila sa životnom družicom Gabi Novak, uz glazbu je odrastao njegov sin, uspješni glazbenik Matija.

U povodu godišnjice smrti glazbenog velikana videoteku multimedijske usluge HRTi upotpunili smo snimkom koncerta "Trokut" održanog 10. studenog 2005. U aranžmanima znalaca kao što su Stjepan Mihaljinec, Zlatko Dvoržak, Zlatko Černjul i Ranko Purić uživajte u poznatim skladbama i interpretacijama članova obitelji Dedić i Tamburaškog orkestra HRT-a obogaćenog zvukom violina gostujućih glazbenika Antuna Stašića i Marka Firsta te udaraljkama Krune Benka. Poseban zvuk orkestru je podario klarinet odnosno saksofon Branka Ovčarića.

Pogledajte koncert: