Kajaking sve popularniji među domaćim, ali i stranim gostima

Zaljubljenici u more i pustolovinu, našu obalu mogu istraživati i uz kajaking. Riječ je o sportu koji je sve popularniji među domaćim, ali i stranim gostima, i to pogotovo u Istri.

U njega možete sjesti u paru ili pak sasvim sami. Ovisno kako želite uživati u netaknutoj prirodi istarskoga priobalja i skrivenim špiljama.

Denisu je ovo treća godina otkako je svojim gostima odlučio ponuditi i kayak. Sve je počelo sasvim slučajno, kaže.

- Jednog dana mi je pala na pamet ideja pa šta ne bih mogao vozit ja svoje turiste, imam jedan mali apartman i tako je krenulo s turistima, pa sa turistima iz kvarta, pa smo potom napravili flajere, pa sam morao kupiti još kajaka, govori Denis Mirković, vlasnik tvrtke za sportski turizam.

Danas već zapošljava 12 osoba. I to nije samo ljetni posao. Svaki dan po tri ture od 17 gostiju - od ožujka pa sve do rujna. Posao kao zabava, veseli su instruktori i vodiči, a gosti zadovoljni.

Ovako veslati može svatko, bez obzira na godine.

- Najbitnije je da se gostu objasni kako se treba pravilno veslati, zato što u principu krivo drže vesla, veslaju sasvim pogrešno kako sjesti u kayak kad prilaze vodi da se ne prevrnu, objašnjava vodič Stefan Došenović.

Ovakvi sadržaji, gotovo su savršeni za ono što hrvatskom turizmu treba u pred i post sezoni.