Nova Gradiška u kolovozu postaje grad glazbe

Već dvadesetčetvrtu godinu Nova Gradiška sredinom kolovoza postaje grad glazbe. Naime, glazbena manifestacija Novogradiško glazbeno ljeto dovodi u kontinentalni dio Hrvatske i u Slavoniju, ponajbolje estradnjake iz Hrvatske i okolnih zemalja. I ove godine 5 dana odlične glazbe i deseci izvođača.
Nova Gradiška u dane manifestacije zaista oživi. Kao da je neki primorski ili dalmatinski gradić. Na ulice ne izađu samo stanovnici toga grada, nego je grad pun posjetitelja i turista.
- Trenutno su u Novoj Gradišci popunjeni svi smještajni kapaciteti. Imamo 120 smještajnih jedinica. I još novih, 140 smještajnih jedinica u samom gradu, ali popunjena je i okolica, objašnjava Dinka Matijević, direktorica Turističkog ureda Nove Gradiške.
Zvijezde ovogodišnjega glazbenog ljeta bili su Željko Joksimović, Maja Šuput i Darko Rundek i ekipa. Posebno je pozornost plijenio nastup mladih Dubrovčana, grupe Silente.
- Posebnu čast ima koncert gdje prvi put sviramo. Nikad ne znaš što će biti. Ne znaš publiku. Malo je napeto, hoće li biti ljudi. Tako drago nam  je da ćemo testirati publiku, ističe Sanin Karamehmedović, Silente.
- Nema više naplate, nema ulaza. I zaista ga dižemo jednu po jednu godinu. Mislim da smo u ovom trenutku napravili zaista vrhunac, kaže Vinko Grgić, gradonačelnik Nove Gradiške.
Danijel Marušić, brodsko-posavski župan,  smatra kako svatko može naći za sebe, ono što voli. Od tamburaša, rocka i nekog drugog glazbenog žanra. Tako da je svake godine vrlo zanimljivo.
Mnogi Novogradiščani ali i gosti toga pitoresknog gradića u zapadnoj Slavoniji, ističu kako dobre zabave nikada previše. Pa predlažu da se uz Novogradiško glazbeno ljeto, održe i glazbena zima, jesen i proljeće.