Vrlo dobri rezultati u kontinentalnom turizmu

Iako sezona još traje, polako se zbrajaju dolasci gostiju kao i broj noćenja. Dobre rezultate bilježi kontinentalni turizam - a zadovoljni mogu biti i privatni iznajmljivači - u prvih sedam mjeseci za 19 posto povećan je broj noćenja u privatnom smještaju, dok hoteli bilježe pad.

Sve više turista koji dolaze u Koprivničko-križevačku županiju traži privatan smještaj.  Većinom dolaze na jedno noćenje, no ima i onih koji ostanu duže.

- Većinom traže prirodne ljepote jer turistima je sve bitniji doživljaj. Nekak su se vjerujem zasitili mora i sunca tako da traže sve od prirodnih ljepota a imamo i ckloturizam gdje je puno uloženo proteklih godina, govori Kristina Sočev, pomoćnica direktora TZ KKŽ.

Jezero Šoderica bilježi sve više posjetitelja i kupača. Brojni su sadržaji tijekom ljeta stoga ne čudi povećanje broja iznajmljivača. Unazad pet godina nije bio registriran ni jedan smještajni objekt dok ih je danas šest.

I Miroslav Tremski prepoznao je potrebu za izgradnjom smještajnog objekta. S poslom je krenuo ove godine.

- Puno ribiča ima tu i mi smo računali da bi i po ljeti i po zimi upravo na taj dio populacije ići, znači lov i ribolov, govori iznajmljivač Miroslav Tremski.

Na više noćenja odlučuju se zaljubljenici u netaknutu prirodu, biciklisti, avanturisti. Uz rijeku Dravu brojna su seljačka domaćinstva.

- Tko se želi ovdje opustiti, družiti priroda je baš stvarno super lijepo je zrak super je hrana kaže Ana Takač, gošća iz Njemačke.

Potražnja za smještajem traje cijelu godinu.

- 80 do 90 posto gostiju kod nas su stranci koji su vezani uz tvrtke koje posluju u Koprivnici i Podravini i oni nam se vraćaju, mislim da su zadovoljni kod nas, govori iznajmljivačica Biserka Knezić.

Kvaliteta pružene usluge kao i razni dodatni sadržaji rastu iz godine u godinu, a s njom i broj novih gostiju, ali ima i onih koji se uvijek rado vraćaju.