Kineziterapijom do bolje pokretljivosti jačih mišića

Naše je tijelo stvoreno za kretanje, kaže nam vedra i nasmijana kineziologinja Petra Rajković Vuletić. No s godinama se ulijenimo, ne da nam se, katkada smatramo da nije prikladno i nađemo još tisuću isprika da se ne krećemo, a kamoli vježbamo. No tada nas bol upozori da je tijelo neaktivno.

Kineziterapija, trening na koji vas vodimo kroz reportažu i kratki video,  sustavno je vježbanje za poboljšanje funkcije tijela.Ta grana fizikalne terapije trebala bi biti sastavni dio svakog treninga, tvrdi Petra, bez obzira na to je li riječ o rekreaciji ili rehabilitaciji.

Kada gledate trening, mislite da je riječ o nezahtjevnom načinu vježbanja. No dobro osmišljenim programom  Petra vas vodi do bolje pokretljivosti, a pritom ćete ojačati mišiće trbuha, leđa i bedara.

Ovaj trening naravno možete kombinirati s drugim zahtjevnijim načinima vježbanja, no vaše tijelo prvo mora razumjeti pokret kako biste ga pravilno izvodili. I zato, dajte si vremena i uživajte u ugodnim vježbama, mirnoj glazbi i Petrinim sjajno osmišljenim treninzima.

I da, u Splitu smo. Poslije možemo prošetati uz obalu i naš je dan mnogo ljepši.