Dječji festival "ZGodionica" ponovno u Zagrebu

Drugo izdanje uspješnog dječjeg festivala "ZGodionica" stiglo je na Ribnjak, gdje djecu očekuju brojne edukativne i sportske aktivnosti. ZGodionica je otvorena svakim danom do 8. rujna od 10 do 21 sat.

Kako plesati na svili, saditi biljke, izrađivati grafite, postati DJ ili znanstvenik - samo su neke od vještina koje će najmlađi posjetitelji ZGodionice imati priliku naučiti na festivalskim radionicama.

- Osim za kreativce i lumene, festival je pripremio aktivnosti i za male sportaše koji na sportskoj livadi mogu zaigrati graničara, ragbi ili nogomet, mačevati se, okušati na zipline-u ili u veslanju u zraku, istaknula je scenografkinja Tajana Čanić Stanković. Osim ponude aktivnosti, proširili smo scenografiju tako da se možemo pohvaliti dvjema instalacijama koje nas izgdvajaju od svih događaja. Jedna je "Div koji spava", a napravljen je od recikliranih materijala i pruža jedno iznenađenje kad mu se približite - hrče. Druga je "Livada s gigantskim gljivama" koje po noći svijetle, a koje su zasigurno jedna od atrakcija koje Zagrebu dosad nisu bile ponuđene, dodala je.

Prošle godine festival je dobio status posebne važnosti za naš grad, posjetilo ga je oko 10 tisuća djece u pratnji roditelja, baka i djedova, rekla je Čanić Stanković.

Ulazak na festival, kao i na sve radionice, u kino i na dječje predstave je slobodan, a naplaćuju se zipline, oslikavanje lica te adrenalinski park u kojem se nalaze bungee jumping, ninja poligon i trampolin.