Dodijeljene nagrade Orlando

Nakon više od mjesec i pol večeras se zatvaraju 70. Dubrovačke ljetne igre. Uoči zatvaranja dodijeljene su i ovogodišnje nagrade Orlando koje za najbolja ostvarenja u dramskom i glazbenom dijelu programa dodjeljuje Hrvatska radiotelevizija.

Doris Šarić Kukuljica
dobila je Orlanda za najuspješnije ostvarenje u dramskom programu za svoju Mare u predstavi "Geranium" koja je nastala prema istoimenoj pripovijetki Ive Vojnovića te pripovijetki "Otok" Antuna Šoljana, u režiji Marine Pejnović, prema dramaturgiji Ivana Penovića.

Aljoša Jurinić i Luka Šulić dobili su Orlanda za najbolje ostvarenje u glazbenom dijelu programa za koncert u atriju Kneževa dvora. U ime Šulića, nagradu je preuzeo njegov otac Božo.

Milka Podrug Kokotović dobila je Grand Prix Orlando, nagradu za životno djelo.

- Niti jedno postignuće ni nagrada ne može biti samo moja. Ona je i dio ove divne ekipe mladih ljudi s kojima sam radila i ja im se i ovom prilikom zahvaljujem na tome, rekla je Doris Šarić Kukuljica.

- Zahvalna sam jer sam igrala s predivnim glumcima i vrhunskim redateljima pred otvorenim najdivnijim prostorima našeg velikog Grada. Hvala za pomoć i dugi moj hod, još nedovršene moje glumačke priče, naglasila je Milka Podrug Kokotović.

Prisutne u Sponzi pozdravili su svojim govorima ravnatelj HRT-a Kazimir Bačić i župan Nikola Dobroslavić kao izaslanik predsjednika Vlade Andreja Plenkovića.

Ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek, istaknula je kako je ovogodišnje jubilarno 70. izdanje Dubrovačkih ljetnih igara sa svojim vrlo ambicioznim i raznolikim programom pokazalo kojim smjerom treba ići suvremeni europski festival. Naglasila je kako je program poštovao tradiciju i nasljeđe festivala.
- Vidi se na koncu da je intendantica Dora Ruždjak Podolski sa suradnicima izabrala pravi smjer. Izvedbe su bile izvrsno popunjene, a reakcija publike i kritike jako dobra. Osim što je najdugovječniji, Igre su produkcijski najsloženiji hrvatski festival, istaknula je Obuljen Koržinek.