Počeo festival Zemlja bez granice u Osijeku

Uskočite u najkreativniji Vremeplov u Osijeku! Zemlja bez granica provozat će vas kroz prošlost, sadašnjost i budućnost, a tijekom pet dana mašte i stvaralaštva postat će te pantomimičari, plesači, slikari, štulari i glumci. Tijekom cijelog tjedna aktivnosti će se odvijati u Parku kulture gdje će biti napravljen jedan poseban grad – grad u kojemu su djeca umjetnici i kreativci koji stvaraju Vremeplov.

-
Svi sudionici Festivala moći će izgraditi svoj vremenski stroj, otplesati afrički ili spiralni ples, naučiti svirati jembe, nositi odjeću davnih vremena, žonglirati, hvatati svoje sjene, izrađivati skulpture, ući u Baltazarov labaratorij, graditi mostove, pjevati, kuhati kao naše bake....- najavila je Suzana Vargović, idejna začetnica Zemlje bez granica i predsjednica Udruge za rad s mladima Breza.

Program Zemlje bez granica počinje danas, 26. kolovoza u 9 sati ujutro kod OLT-a kada će članovi Udruge Hip hop Osijek oslikati i urediti već postojeće graffite Zemlje bez granica. Od 17 sati svi posjetitelji uživat će u viteškom turniru za djecu u Parku, a Medieval trio otvorit će ovogodišnji Festival malo drugačijom glazbenom pričom.

Radionice za najmlađe odvijat će se od utorka do četvrtka u Parku kulture i Dječjoj osječkoj kreativnoj kućici prema rasporedu, a u petak i subotu čeka vas velika prezentacija radova i zanimljiv glazbeno-umjetnički program.

Pratite Zemlju bez granica na društvenim mrežama, pronađite svoje fotografije i uživajte u pet dana bezgranične mašte, kreativnosti i stvaralaštva!