Odbojka na pijesku uz devinu nastambu

Odbojka na pijesku, i to domaćem, pustinjskom u Đurđevcu, nije zanimljiva samo zaljubljenicima u taj sport. Prvenstvo održano proteklog vikenda, odigrano kraj povijesne utvrde iz 15. stoljeća i nastambe deva, postalo je i kulturno-turistički događaj toga kraja.

Nakon Pašmana, Đakova i Ičića turnir prvenstva Hrvatske u odbojci na pijesku igrao se u Đurđevcu. Suncu, pijesku i sportskoj zabavi na pijesku u Podravini su se pridružile i deve. Turnir se igrao kraj njihove nastambe na pravom pustinjskom pijesku iz obližnjeg prirodnog rezervata Đurđevački peski.

Mali podravski gradić velikim se slovima upisuje na turističku kartu pogodnu za razvoj i sportskog turizma. Do sada su već mnoge reprezentacije Đurđevac izabrale kao mjesto za pripreme.

- Dobra stvar u Đurđevcu je što je sve na tri minute hodanja, nemate nikakav prijevoz. Tu je sportski rekreacijski centar, dvije sportske dvorane imamo trim stazu, imamo teren za odbojku. Znači, sve što poželite imate ovdje i mogu se odraditi pripreme. Veliki hotel koji ima smještajne kapacitete, nitko vas ne salijeće, imate svoj mir, govori Ivan Juričić, predsjednik Zajednice sportskih udruga Đurđevac.

Uz sportsku infrastrukturu Đurđevac ima bogatu ponudu sadržaja iz kulture i zabave, a čari podravske nizine natječu se po ljepoti s bilogorskim brežuljcima.

- Predivno je sve. Igrači su mi odgovorili da nisu igrali i uživali na boljem pijesku od ovoga, to je prirodni pijesak, to je nešto predivno, nešto drugačije od dravskoga pijeska. Oduševljeni smo, sva organizacija, domaćini, prvi put smo u Đurđevcu, nema kluba odbojke, a oni rade sve profesionalno na nivou, kazao je Davorko Jarović, sportski direktor turnira.

Jer igrati na ovakvom đurđevačkom pijesku koji pokriva stopala igrača ne može se baš svagdje, kroz sport se upoznaju i prirodne ljepote Hrvatske.