Otvoreno posljednje izdanje Dimensions festivala

Nastupom američkog hip hop i soul glazbenika te multiinstrumentalista, dobitnika  prošlogodišnjeg Grammyja, Andersona Paaka sa svojim pratećim bendom The Free Nationals u pulskoj Areni u srijedu navečer je otvoreno posljednje, osmo izdanje Dimension, festivala elektroničke glazbe u Puli.
Preuzmite aplikaciju HRT Vijesti!
Glavna zvijezda večer Paak publici se predstavio hitovima s dva nova albuma, nastala krajem prošle i u proljeće ove godine. Prije njega, u pulskom amfiteatru nastupio je i istaknuti techno glazbenik Jeff Mills, kojem se na pozornici pridružio i jedan legendarni bubnjar Tony Allen iz Fela Kuti benda.

Nakon Arene, ljubitelji eklektične elektroničke glazbe, techna, housea, disca, electra, hip-hopa sele na četiri dana i noći u i oko štinjanske tvrđave Punta Christo kraj Pule, a tjedan kasnije isto će učiniti i oproštajno 12. izdanje Outlooka festival.

Na oba festivala, na desetak pozornica, izmijenit će se više od 500 izvođača te će isploviti osamdesetak party brodova. Od sutra do nedjelje na tvrđavu Punta Christo stižu glazbena imena kao što su Omar-S, Larry Heard aka Mr Fingers, Peggy Gou, Nina Kraviz, Paula Temple, Joy Orbison, Gilles Peterson, Call Super, Zip, Mr Scruff, Andrew Weatherall, DJ Nobu, Craig Richards, kao i regionalna imena Petar Dundov, ABOP, Jan Kinčl; Regis Kattie, Ilija Rudman.