Kopački rit - carstvo prirode!

Smješten u središnjem dijelu poplavne doline Dunava, Park prirode Kopački rit jedno je od najvažnijih močvarnih područja u Europi. Kasnoljetni dani u Parku nude jedinstveno bogatstvo prirode te stoga i nije čudno što je posjetitelja sve više.

U jutarnjim satima u Kopačkome ritu - samo zvuci prirode. Ni traga gradskoj vrevi i stresu jer ovdje glavnu riječ vodi raskošan močvarni prostor koji ovih dana otkriva jedinstvenu biološku raznolikost.

Kraj ljeta zlatno je doba za Kopački rit u kojem posjetitelji mogu čuti riku jelena i vidjeti velik broj ptica. A tu ih prebiva čak 300 vrsta!

Gostiju, kako iz zemlje tako i iz cijeloga svijeta, sve je više. Među njima i dva Talijana! Budući da se u ostatku Europe močvarna područja isušuju i nestaju, upravo strani posjetitelji posebno cijene divljinu koja ih opčinjava.

A gdje ima gostiju, ima i anegdota! Vodič, Damir Vuletić, ovdje radi pet godina, a posebno pamti zgodu kada je tročlanoj obitelji pričao o orlu štekavcu.

- Taman sam završio priču kako se najviše ovdje radi izobilja ribe prehranjuju najviše ribom i  tada me odmah jedan ogromni štekavac demantirao proletivši kod nas sa mladom divljom svinjom u kandžama što je, onako dosta bilo šokantno, pa je bilo: pa, mamaaa....pa rekoh, pa rekli smo da većinom jedu ribu, ispričao je Vuletić.

Takve zgode u netaknutoj su prirodi uobičajene i tko zna na što ćete naići ploveći turističkim brodom ili šetajući šetnicom. U carstvu prirode - sve je moguće!