Veliki uspjeh mladih informatičara

Još jedan veliki uspjeh naših mladih informatičara. Na Europskoj juniorskoj informatičkoj olimpijadi, održanoj u Mariboru, Hrvatska je osvojila tri medalje, čime je nastavljen iznimno uspješan niz naših učenika na međunarodnim natjecanjima.

Jedno srebro, dvije bronce i ponosni osmijeh na licima juniorskih informatičkih reprezentativaca.

- Bilo je lijepo na natjecanju. Bilo je malo tehničkih problema, ali sve u svemu bilo je lijepo. Zadaci su bili izazovni i bilo mi ih je zabavno rješavati,  rekao je Fran Babić, osvajač srebrne medalje, Europska juniorska informatička olimpijada.

Ponosni su i roditelji. Mama Katica je imala tu čast da je bila u Sloveniji, na dodjeli.

- Jako sam ponosna na svojeg sina, dugujem zahvalnost Zagrebačkom računalnom savezu, naglašava Varja Boreković, mama.

Osim medalja, u posebnom sjećanju, kažu, ostat će im i zajednička druženja.

Vrijeme provedeno slobodno sa ekipom i priče sa ostalim natjecateljima, govori Ivan Janjić, osvajač brončane medalje, Europska juniorska informatička olimpijada.

Iako školski praznici još traju, za Frana, Vlatka, Ivana i Marka odmora nema.

- Hoćeš li se sada u ovih tjedan dana, barem malo odmoriti? Ne, sad odmah idem na Sljeme, na informatički kamp, naglašava Vlatko Boreković, osvajač brončane medalje, Europska juniorska informatička olimpijada.

- Idem na Sljeme na kamp i tamo ću se pripremat i za druga natjecanja, govori Marko Dorčić, Europska juniorska informatička olimpijada.

Učestale pripreme, rad s mentorima formula su uspjeha ove mlade generacije.

- Svi su oni sami za sebe zaslužni za to što su osvojili, mi im tu pokazujemo put, osiguravamo najbolje uvjete i motiviramo za rad, naglašava Nikola Dmitrović, odgovorni voditelj hrvatske juniorske informatičke reprezentacije.

A motivacije sigurno ne nedostaje, jer uskoro su pred njima nova velika natjecanja i kvalifikacije za novi olipmijski ciklus.