8. Korčulanski barokni festival

U Korčuli traje 8. Korčulanski barokni festival. Do sredine rujna publiku očekuju vrhunske koncertne večeri u okruženju spomenika kulture i ponajbolji europski ansambli i solisti za izvođenje barokne glazbe.

Posebna izvedba barokne moreške KUD-a Moreška uz glazbenu pratnju Hrvatskog baroknog ansambla uvijek izazove pozornost domaće i strane publike.

- Ona je vrlo bitna i samim moreškantima i nama i cijelom otoku, tradicionalno hvalevrijedno postignuće da imamo nešto tako vrijedno pokazat cijelom svijetu, ističe dirigent Ivan Josip Skender.

Službeno otvorenje Korčulanskog baroknog festivala u subotu u Katedrali svetog Marka bilo je posvećeno Johanu Sebastianu Bachu, a kao solist je nastupio proslavljeni bariton Krešimir Stražanec: Izveli smo 2 velike antologijske Bachove kantate od njih 200 koliko je napisao, te koncert za 2 čembala i orkestar, rekao je Stražanac.

Uz rezidencijalni Hrvatski barokni ansambl tijekom dva tjedna festivala nastupit će gosti iz Danske, Češke, Španjolske, Italije, Nizozemske i Velike Britanije.

- To je sjajna ekipa ponajboljih europskih ansambala za izvođenje barokne glazbe. Svaki od njih predstavit će neki poseban program, ističe Laura Vadjon, umjetnička ravnateljica festivala.

Festival promovira glazbenu i kulturnu baštinu - pa u koncertima može uživati publika diljem otoka Korčule, ali i na Pelješcu.