Šibenik se seli u srednji vijek

Prva posezonska manifestacija "Sajam u srednjovjekovnom Šibeniku" održava se već 15. godinu, a u 3 dana priredit će se niz događaja za sve dobne skupine. Osim domaćih, u prikazu srednjovjekovnog života posljednjih godina sve više uživaju i turisti.

Duga je tradicija sajma u srednjovjekovnom Šibeniku. Među prvim je gradovima u Hrvatskoj koji je organizirao manifestaciju prikaza tradicijskih obrta i običaja iz prošlosti.

- Želimo prezentirat način kako se nekad živjelo, radilo, a i hranilo u tom srednjovjekovnom dobu, a s obzirom da je ove godine s nama preko 130 izlagača iz zemlje i inozemstva, vjerujem da će za svakog biti ponešto - najavio je Paško Rakić, dogradonačelnik Šibenika.

Radionice za djecu, prodajne izložbe, borbe vitezova, mračna tura šibenskih vodiča srednjovjekovnim uličicama - tek je dio svega onoga što će se događati u Šibeniku. I odlično će se uklopiti u posezonsku ponudu.

Šibenska gradska straža ugostit će 10 povijesnih postrojbi, a svi zajedno sudjelovat će u uprizorenju pomorske bitke. A i sama straža ponudit će djeliće srednjovjekovne svakodnevice. A kako je glavni cilj sajma očuvanje umjetničkih i tradicijskih obrta, organizira se i Figurin - modna revija uradaka šibenskih obrtnika.

Prodefilirat će tako šibenske cure trgom između katedrale i vijećnice, a upravo će se na tom mjestu i na šibenskoj rivi u 3 dana održavati "Sajam u srednjovjekovnom Šibeniku".