Prvi virtualni roditeljski sastanak

Uoči početka nove školske godine ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak održala je prvi virtualni roditeljski sastanak. Uživo je na društvenim mrežama odgovarala na mnogobrojna roditeljska pitanja.

Nova je školska godina pred vratima, a upita mnogo. Roditelji su pitali ministricu kada će kupiti udžbenike za sve učenike osnovne škole i što je s radnim bilježnicama.

- Najveći dio sredstava oko 80 posto za udžbenike i ostale materijale dolazi iz državnoga proračuna, a onaj ostatak ili plaćaju roditelji ili zapravo jedinice lokalne uprave i samouprave, objašnjava Blaženka Divjak, ministrica znanosti i obrazovanja.
Također, roditelje je zanimao najavljeni ustroj nastave u jednoj smjeni, kao i neka opća pitanja.

- Na taj način će se osigurati i sigurno mjesto za učenika, ali i mogućnosti da se puno toga što sada učenici rade kod kuće može napraviti i u školi, ističe Divjak.
Roditelji su htjeli saznati, tko i u kojim uvjetima može alkotestirati ravnatelja škole.

- Svaki ravnatelj treba odlukom imenovati osobu u školi koja je zadužena za utvrđivanje alkoholiziranosti djelatnika u školi, ja se nadam da takvih nema, ali odluka mora postojati i ta osoba po prijavi ili po vlastitom uviđaju može alkotestirati bilo kojeg zaposlenika škole, pa i ravnatelja, rekla je Divjak.

Vremena je bilo malo, a pitanja mnogo. No, sudeći prema najavi ministrice Divjak, takvih roditeljskih sastanaka bit će još.