Poreč u znaku tune

Vodimo vas u lov na tune. U Poreču na njemu sudjeluje 50-ak ekipa iz deset zemalja. Sportski dio prati i onaj zabavni, ali i gurmanski.

Sinoć lagano. Bez ozbiljnog natjecateljskog ozračja. Napete su bile samo udice. I spremno čekale isplovljavanje. I s jutrom na more... pa čekanje.

- Trenutno čekamo griz, imali smo par prolaza tune ispod i stand by teški. Sad malo vjetar diže, to je povoljno, radi srdela što ih puštamo u vodu - kaže Aljoša Selovin, kapetan tima SAMPEI.

Od 2016. godine nitko nije oborio rekord ove ekipe s ulovljenom tunom od 186 kilograma. Pa se opravdano nadaju dobrom ulovu. Kao i većina natjecatelja.

Zona ribolova je jako velika do 12 milja odnosno do same granice, od Poreča do sjevernog dijela otočja Brijuni. Povratak u luku oko 17 sati. A u 21 vaganje i proglašenje pobjednika dana. U međuvremenu - program za posjetitelje. I nepcima je zanimljivo. Počeo je i Tunalicious Street Food Festival s delicijama od kraljice Jadranskog mora. Možda baš i neke ulovljene. Osim hrane bit će tu i dobrih bendova, pa je to idealan spoj - dobra glazba i hrana.

Cijeli je tjedan u Poreču u znaku tune, pa se manifestaciji priključilo i 15 restorana u gradu.  Čini se kao dovoljna pozivnica za dolazak u Poreč sljedećih dana.