Braća Sinković: Zlatni veslači i članovi pričuvnog sastava HV-a

Nakon što su prije 5 dana pokorili svijet u veslanju u disciplini dvojac bez kormilara, braću Sinković primio je ministar obrane Damir Krstičević i načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga Mirko Šundov.
Preuzmite aplikaciju HRT Vijesti!
Osim što su iznimni sportaši, braća Sinković dio su pričuvnog sastava Hrvatske vojske. Apsolutnom dominacijom braća Valent i Martin Sinković osvojila su šesto svjetsko zlato.

Na golemom uspjehu i otvorenim vratima za Olimpijske igre u Tokiju čestitao im je vojni vrh.

- Ovim uspjehom još jednom ste potvrdili da ste nezaustavljivi i dominantni hrvatski dvojac u vrhu svjetskog veslanja, izjavio je na prilikom primanja zlatnih veslača ministar obrane Damir Krstičević.

Za ovaj dvojac nema nesavladive zapreke. Zato su uzor mnogima.

- Vi dajete prije svega svojim rezultatima svoj obol, jednostavno dajete svojim ponašanjem uzor svim mladim ljudima u Hrvatskoj, kaže načelnik Glavnog stožera OSRH Mirko Šundov.

Osim veslanja, dio života braće Sinković je i vojska. U njezinu su pričuvnom sastavu već 8 godina.

- Mi stvarno se trudimo, koliko god uspjeha imamo i dalje ostati čvrsto na zemlji i ostati ponizni i još više raditi i vratiti što više možemo ovom drušvu, kaže Martin Sinković.

A potpora društva znači im mnogo.

- Prekrasno je kad napraviš tako neki veliki rezultat i uspjeh i onda kad vidiš koliko to ljudima znači da su svi bili sretni i s nama i to je stvarno lijepo, ističe brat Valent Sinković.
Nakon svjetskog, sada ih čeka borba za zlatno olimpijsko odličje.