Koncertna ponuda: miran i tih početak rujna

Iz nekog našem glazbenom kritičaru Dubravku Jagatiću nepoznatog razloga koncertni početak rujna vrlo je miran i tih. Međutim, svejedno se može pronaći nekoliko koncerata koje treba izdvojiti.

Petak, 6. rujna

Večeras u Močvari nastupaju poljske death metal grupe Mgla, Martwa Aura i Above Aurora i koncert je rasprodan. Rasprodan, pak, nije 3. Festival alternative koji se održava danas i sutra u Čakovcu uz slobodan ulaz na sve programe. Uz grupu Porto Morto nastupit će i Krešo Bengalka, Debeli precjednik, Artan Lili, Kontradikshn, Bakterije, Jembrela i Lost Lucid.Danas, sutra i prekosutra se u Rijeci održava i Porto Etno - festival svjetske glazbe i gastronomije. Organizatori najavljuju čitav niz sjajnih koncerata i to izvođača kao što su Boban Marković Orkestar, Baba Zula, Iva Bittova kao i odličan Acid Arab koji upravo gledamo i slušamo. Predstavit će u slijedeća tri dana 20 kuhinja sa svih strana svijeta, a sve u sklopu programa Luka različitosti Rijeke kao Europske prijestolnice kulture 2020. godine. Porto Etno Festival održava se na Trgu riječke rezolucije, te na još nekoliko lokacija po gradu.Jučer je u Zagrebu započeo Gentleman's Fair u sklopu kojega će u Gliptoteci nastupiti grupa Pavel, Drago Diklić, Boris Štok, B and the Bops, Rezerve i drugi. Bogat program i to ne samo koncertni.

Nedjelja, 8. rujna

Ljeto je iza nas pa su ga u Trogiru odlučili pozdraviti prigodnim koncertom 'Adio lito' i to u kuli Kamerlengo gdje će u nedjelju 8. rujna nastupiti Psihomodo Pop i Let 3. Bit će to ispraćaj za pamćenje!

Pogledajte gostovanje Dubravka Jagatića u emsiji Dobro jutro, Hrvatska: