Uoči Festivala svjetske književnosti - izložba po književnim motivima

Uoči Festivala svjetske književnosti, koji počinje sutra u Zagrebu, u Galeriji Račić otvorena je tradicionalna izložba crteža i slika prema književnim motivima. 23 suvremena hrvatska umjetnika književnost su pretočila u svoj slikarsko-crtački medij.

Tradicionalan dio festivalskog programa su i izložbe likovnih umjetnika. U Studiju Moderne galerije 'Josip Račić' otvorena je izložba po književnim motivima, na kojoj su hrvatski likovni umjetnici pod kustoskim vodstvom Tomislava Buntaka izložili slike, crteže i kolaže inspirirane djelima književnika. Izložba je otvorena do 15. rujna.

Galeriju su i ove godine ispunili radovi likovnjaka različitih naraštaja, a postav čini mozaik obilja koji pročitane riječi pretvara u slike i tako stvara nove prostore doživljaja.
Stotinjak gostiju na 7. Festivalu svjetske književnosti
Festival svjetske književnosti kao i svake godine donosi uzbudljiva imena i bogat program. Sedmo izdanje festivala u Zagrebu traje od 8. do 14. rujna, a 9. i 10. rujna književnost stoluje i u Splitu. Kako kažu organizatori, vidi se da publika postoji. Prepune dvorane dokaz da su interesa za knjigu u Hrvatskoj itekako ima, samo valja ponuditi naslove koji privlače.

Na uvodnoj izložbi bila je i ekipa Vijesti iz kulture: