Međunarodna informatička konferencija "KulenDayz"

Nizom predavanja i radionica u Osijeku je započela međunarodna informatička konferencija "Kulen dayz". Ugledni domaći i inozemni stručnjaci tijekom tri će dana razmjenjivati znanja o poslovnim aplikacijama, planiranju, kriznom menadžentu u IT industriji te kulturi računalnih igara.

Informatičke tehnologije ubrzano se mijenju i napreduju, pa mnoge tvrtke u kriznim razdobljima traže pomoć stručnjaka.

- Važno je da imate način na koji ćete postupati projektima u krizi kako bi se posljedice krize što manje osjetile, a istovremeno da bi mogli vratiti projekt natrag na pravi put - smatra Nenad Trajkovski, konzultant za vođenje projekata.

Project management od početka je uključen u programe Kulen Dayz-a, a potvrda dobroga rada organizatorima je stigla prošle godine.

- Jedan od pet najvažnijih certifikata za IT industriju proglašen je PMP, Project management certificate, koji je svjetski potvrđen - otkriva projektni menadžer Nenad Bestvina.

A od ove je godine potvrđena i suradnja osječkog IT sektora s Akademijom za umjetnost i kulturu.

- Studijski program Menadžment u kulturi i kreativnim industrijama, ali također i Mediji i Odnosi s javnošću danas trebaju IT sektor, trebaju IT digitalne kompetencije - kaže Ivana Bestvina Bukvić iz Akademije za umjetnost i kulturu Osijek.

Organizatori, pak, ističu da sudionicima konferencije žele osigurati opušten pristup izazovima rastuće IT industrije. Kulen dayz, kažu, mnogo je više od niza predavanja i radionica.

Na konferenciji Kulen Dayz sudjeluje oko 800 stručnjaka iz cijeloga svijeta, a programi traju do 8. rujna.