Prvi dan škole uz mjuzikl 'Tko pjeva zlo ne misli'

Zagrebački Teatar na Trešnjevci sezonu 2019/20. počinje prvoga dana nove školske godine, izvedbom mjuzikla 'Tko pjeva zlo ne misli' Alfija Kabilja u interpretaciji mladih umjetnika iz Pakraca.

Priču o životu jednoga zagrebačkoga dvorišta tridesetih godina 20. stoljeća nastalu prema 'Dnevniku maloga Perice' Vjekoslava Majera, na sceni Teatra na Trešnjevci Centra za kulturu Trešnjevka izvest će mladi izvođači - glumci, plesači, pjevači i instrumentalisti - od 15 do 25 godina starosti, članovi Kulturno prosvjetnog društva SLOGA Pakrac.

- Uz domaće voditelje i asistente u stvaranju mjuzikla sudjelovalo je čak 102 mladih, i to u svim koracima od adaptacije libreta, izbora songova, plesne koreografije, do kulisa i kostima, otvaranja paketa opreme i njezina korištenja, bezbrojnih pokušaja, proba, izmjena, ističe se u najavi.

Predstavu, premijerno izvedenu 17. svibnja u Pakracu, pripremali su više od godinu dana pod vodstvom redateljice Dubravke Špančić u sklopu projekta 'Ne živiš snove dok spavaš - probudi se'.

Projekt je Kulturno-prosvjetno društvo 'Sloga' Pakrac u partnerstvu s Udrugom roditelja i djece s posebnim potrebama LATICA realizirao kroz 16 mjeseci (od svibnja 2018. do kraja kolovoza 2019. godine) u Pakracu, a financirala ga je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda u financijskom razdoblju 2014.-2020. (Operativni program 'Učinkoviti ljudski potencijali').

Uoči zagrebačke izvedbe, koja je najavljena za 20 sati, ekipa emisije Dobro jutro, Hrvatska razgovarala je s izvođačima Kristinom Zednik i Hrvojem Đurđevićem, te redateljicom Dubravkom Špančić: