Kajkavska baština na drugačiji način

Etno duo Goga & Željko, danas je jedan od predvodnika one generacije glazbenika koja igra ulogu čuvara prekrasne kajkavske baštine i tradicije, na malo drugačiji način.

Varaždinska pjevačica Gordana Lach koja je svoje vokalno usmjerenje pronašla u folklornoj glazbi s kojom je od rane mladosti odrastala i svestrani glazbenik, kompozitor i aranžer iz Mačkovca Željko Grahovec, svoj su zajednički glazbeni put započeli u ljeto 2013. godine.

Dio zapisa izvornih pučkih pjesama koje je Gordana Lach kroz godine uspjela sakupiti po selima Zagorja i Međimurja, Željko Grahovec je odlučio osvježiti novim modernim aranžmanima, dajući im duh vremena u kojem živimo.

- Ova je godina okrunjena izdanjem sada već trećeg albuma. Za razliku od prvobitnih, ovaj album sadrži pretežito autorske pjesme, ističu autori.

Upravo traje Tjedan kajkavske kulture, tako da je pred njima ponovno sudjelovanje na Krapinskom festivalu u subotu, 14. rujna s novom pjesmom u aranžmanu Josipa Cvitanovića, a zatim slijede samostalni koncerti i festivali te promotivni koncert kojim će se predstaviti varaždinskoj publici na sceni 'Zvonimir Rogoz' HNK-a Varaždin 25. listopada.

Gostujući u emisiji Dobro jutro, Hrvatska Gordana Lach i Željko Grahovec izveli su pjesme 'Moja Drava' i 'Dok bu sveta':