Editors 8. veljače s najvećim hitovima u Zagrebu

Engleska rock grupa Editors 8. veljače iduće godine dolazi u Malu dvoranu Doma sportova u sklopu turneje na kojoj izvode najveće hitove, koju prati izdanje 'Black Gold', gdje će se uz 15 najpoznatijih singlova naći i tri potpuno nove pjesme, najavila je LAA agencija.

Album 'Black Gold' prva je retrospektiva dosadašnjih uspjeha Editorsa. Izdanje, koje 25. listopada objavljuje PIAS, uključuje 13 pjesama sa šest studijskih albuma, kao i tri potpuno nove skladbe – 'Upside Down', ljetnu festivalsku himnu 'Frankenstein' i naslovnu 'Black Gold'.

Za pomoć pri realizaciji nove glazbe bend se okrenuo producentu Jacknife Leeju, poznatom po radu s U2, REM i Killersima, dok je omot albuma autorsko djelo Toma Hingstona, suradnika Massive Attacka i Chemical Brothersa.

- Priče o 'best of-u' vrte se već tri ili četiri godine, ali nikako da dođe pravi moment, priznao je frontman benda Tom Smith i dodao kako su više bili usredotočeni na nove albume.

Na novi zagrebački susret grupa će na svoje najveće samostalno gostovanje u Hrvatskoj donijeti sva najvažnija autorska dostignuća u svojoj 15 godina dugoj biografiji, između ostalih, i "Papillon", "Munich", "Sugar", "Hallelujah (So Low)", "A Ton Of Love", "An End Has A Start" te "Smokers Outside Hospital Doors".

Bit će to čak osmi puta da indie rockeri iz Birminghama nastupaju u Hrvatskoj, zadnji bili su 'headlineri' na Pozitivnom koncertu u Domu sportova 30. studenoga prošle godine. Ulaznice u prodaju kreću u danas, 9. rujna.