Gastronomija i filmovi na zagrebačkom Zrinjevcu

U zagrebačkom parku Zrinjevac od petka traje 5. Food film festival. Filmske projekcije pod zvijezdama i kreativna gastronomska ponuda uz mnogo dodatnih sadržaja dio su tog festivala sve do nedjelje.

Posebnost festivala, koji je otvoren od 11 do 23 sata, te petkom i subotom do ponoći, je to što u sam centar grada donosi filmske projekcije pod zvijezdama. Svaku večer tijekom deset dana, sve do 15. rujna, svaku večer se na dekicama može uživati u nekim od kultnih 'foodie' filmova ili filmova s kultnim 'foodie' scenama.

Festival je počeo filmom koji je ove godine dobio Oscara za najbolji film, kao i za originalni scenarij i najbolju sporednu mušku ulogu – 'Green book', a nastavio se filmovima 'Little Italy' koji je krajem prošle godine igrao u kinima, 'Marie Antoinette' Sofie Coppole s Kirsten Dunst u glavnoj ulozi, kultnim 'Pulp Fictionom' Quentina Tarantina, filmom 'Chef' koji je jedan od najomiljenijih foodie filmova u kojem glavnu ulogu ima kralj svih sendviča – cubano.

Tu je i Oscarom nagrađeni animirani film 'Ratatouille', 'Eat, pray, love' po istoimenoj knjizi s Julijom Roberts u glavnoj ulozi te filmovi 'Spanglish' i 'Love's kitchen'.

Drugi dio festivala čini 'street food' ponuda nekih od najkreativnijih domaćih ugostitelja, tako će svi posjetitelji moći uživati u tacosima, tortillama, raznim burgerima i sendvičima, rebarcima, krilcima i ostalim 'street food' te internacionalnim etničkim specijalitetima.

5. Food film festival u emisiji Dobro jutro, Hrvatska predstavila je organizatorica Suzy Josipović Redžepagić.