Uskoro 23. Festival čipke u Lepoglavi

23. međunarodni festival čipke u Lepoglavi održat će se od 13. do 15. rujna i obilovat će atraktivnim izložbama na kojima će posjetitelji lepoglavskog čipkarskog festivala imati prigodu vidjeti neke od najljepših primjeraka čipaka iz Hrvatske.

Uz brojne hrvatske, okupit će izlagače iz čak 16 zemalja, a ovogodišnji festival obilježit će tema 'Bajkovita kraljevska čipka', kao i veliki mimohod kroz Lepoglavu, u kojem će sudjelovali limena glazba, puhački orkestar, brojna kulturno-umjetnička društva i svi sudionici festivala. Ujedno će biti obilježeni i Dani europske baštine 2019.

-  Podsjetimo, ponoseći se svojim čipkarskim umijećima, Lepoglavčani ovim festivalom od 1997. na međunarodnoj razini promoviraju vrijednost čipke kao iznimnog hrvatskog etnografskog blaga, kojeg će posjetitelji i ove godine moći upoznati kroz brojne izložbe, radionice, predavanja, kao i popratna kulturno-zabavna događanja, stoji u najavi manifestacije.

Svečano otvaranje festivala i podizanje festivalske zastave najavljeno je za petak, 13. rujna, s početkom u 19 sati u Ulici hrvatskih pavlina 1, no događanja će započeti već u jutarnjim satima.

Festival su u emisiji Dobro jutro, Hrvatska najavili čipkarica Ankica Škvarić, predsjednik Udruge Ekomuzej Dejan Bjelivuk i upraviteljica Zadruge lepoglavske čipke Karmen Šoštarić: