'Kratkopričaši' u Samoboru

Gradska knjižnica Samobor i ove godine održava kratak trodnevni festival kratke priče 'Pišem ti priču' koji počinje danas u parku na Trgu Matice hrvatske gdje će članovi Udruge likovnih umjetnika Samobor i njihovi gosti „crtati" priče.

Sutra, u četvrtak 12. rujna, u Gradskoj knjižnici održat će se, pak, proglašenje najboljih priča, a ujedno će se predstaviti i zbirka priča 'Pišem ti priču', a posljednji dan, 13. rujna rezerviran je radionicu za srednjoškolce.

- Ovako izgledaju Dani kratkopričaša: sve počinje objavljivanjem Natječaja za kratku priču, potom nekoliko mjeseci poslije u Samobor dolaze pisci iz svih dijelova Hrvatske na proglašenje pobjednika. Nagrađivanje najboljih priča prvi je dan od tri koje zovemo Dani kratkopričaša. Svake su godine drugačiji, od izložbi, koncerata, radionica pa sve do kazališne predstave nastale po kratkoj priči. Dane kratkopričaša pomažu nam realizirati Grad Samobor i Zagrebačka županija, objašnjavaju iz Gradske knjižnice Samobor.

O festivalu smo u emisiji Dobro jutro, Hrvatska razgovarali s Draženkom Robotić iz Gradske knjižnice Samobor i Ivanom Tiborom Grujićem, članom ULUS-a: