Glazbena ponuda: izvanserijski koncert i odličan party

Glazbeni kritičar Dubravko Jagatić probrao je koncertnu ponudu idućih dana, a među najava posebno ističe izvanserijski koncert Zvjezdana Ružića i party elektroničke glazbe Stereotip.

Petak, 13. rujna

Danas u Zagreb stiže engleska ska punk grupa King Prawn koja će održati koncert večeras u Vintage Industrial baru. Riječ je engleskoj grupi koja ima svojevrsni kultni status među ljubiteljima ska glazbe ali i kod mnogih drugih jer kombiniraju ska s hard coreom, metalom, hip hopom, reggaeom, a krasi ih titula jednog od najboljih live bendova. Na sceni su prisutno od početka 90-tih i toplo preporučujemo njihov nastup u Vintageu.Tu je tradicionalni Urban Fest Osijek koji se danas i sutra održava na lijevoj obali Drave kod Katakombi u Osijeku gdje će nastupiti Vojko V, High 5, Repetitor, Darko Rundek i Ekipa, Kandžija i Porto Morto kao i niz DJ-a pa smo sigurni da će se Osječani dobro zabaviti danas i sutra.

Red bi bio i da spomenemo Rujanfest koji se održava od 13. do 22. rujna na jezeru Bundek u Zagrebu gdje će nastupiti 30-tak izvođača raznih glazbenih žanrova. Jedan veliki šušur, pa tko voli nek' izvoli!

Subota, 14. rujna

Sutra nas u Zagrebu očekuje jedan izvanserijski koncert i odličan party elektroničke glazbe: u sklopu obilježavanja 225. rođendana parka Maksimir, na plutajućoj pozornici na drugom jezeru svoj će nastup sutra u 19,30 sati održati poznati hrvatski pijanist i skladatelj Zvjezdan Ružić koji će tom prilikom premijerno izvesti Pianotron - The Floating Concert. Riječ je o jedinstvenoj kombinaciji koncertnog klavira i mellotrona. Ujedno je to i najava njegovog solističkog koncerta koji će se održati 8. studenog u Lisinskom.

Pogledajte gostvanje Zvjezdana Ružića u emisiji Dobro jutro, Hrvatska:Posve drugačija vrsta zabave bit će se u Tenis centru Maksimir gdje će je se održati party elektroničke glazbe Stereotip kojega su prije sedam godina pokrenuli zagrebački DJ Felver i berlinski DJ Dixon. Ove godine uz Dixona i Felvera publika će plesati uz Cortesy, Perel, Tijanu T, te Fort Romeaua, New Jacksona i Kristijana Molnara. Oni koji su proteklih šest godina partyjali na Stereotipu znaju da je u pitanju vrhunski provod pa svim ljubiteljima elektroničke glazbe.

Ponedjeljak i srijeda, 16. i 18. rujna

U ponedjeljak u zagrebačkoj Areni nastupa „The Voice" Michael Buble, u klubu Hard Place, u srijedu u sklopu proslave rođendana kluba nastupa francuski eksperimentalni metal bend MIKMAKH  i dan kasnije odličan hrvatski country rock bend Country Strike.

Četvrtak, 19. rujna

Pozornost bismo skrenuli na koncert u Vintage Industrial baru gdje će svoj novi album 'Standing Runningman' predstaviti sinjska grupa M.O.R.T. Riječ je o njihovom prvom albumu na engleskom jeziku što će vjerojatno mnoge iznenaditi s obzirom da su ih mnogi zavoljeli upravo zbog pjesama na hrvatskom jeziku zbog kojih su i postali popularni. Kako zvuče nove pjesme uz podsjećanje i na one stare, publika će se dakle uvjeriti u četvrtak u Vinatge Industrial baru.Petak, 21. rujna

I za sam kraj najava koncerta koji će se održati u sljedeći petak u istarskom narodnom kazalištu gdje će u sklopu jazz festivala Backstage Live nastupiti američka jazz pjevačica Somi koja svoju glazbu naziva i new african jazz i spoj je world musica, soula, funka i jazza. Uspoređuju je sa Ninom Simone i Dianne Reeves.

Pogledajte gostovanje Dubravka Jagatića u emisiji Dobro jutro, Hrvatska: