Kaptolom protutnjala neobična vozila

Klipserati, pršutomobil, leteća teglica... Zagrebačku ulicu Kaptol okupirala su uistinu nesvakidašnja vozila.

Nakon osam godina u Zagreb se vratila, kako je zovu, najneobičnija utrka na svijetu. Vozila iz kućne radinosti bez motora spuštala su se od kazališta Komedija do Trga bana Jelačića. Atraktivna utrka i lijepo vrijeme privukli su u središte grada nekoliko tisuća Zagrepčana.

Osim kreativnosti u dizajnu vozila, peteročlani žiri ocjenjivao je i uvodnu točku koji je svaki od timova izvodio prije početka spusta. Naravno, najvažniji kriterij bila je brzina. Najbrže jurilice, poput "Klipseratija", uspjele su stazu prijeći za manje od 40 sekundi, a Varaždinski klipani za svoju su koreografiju dobili i pet desetki.

Protutnjali su tako Kaptolom vozilo u obliku lopte za američki nogomet te leteća teglica s tri različita kotača. Zagrebački vatrogasci stazu su prošli u gorećoj kućici, dok su Prigorski gurmani, koji se inače natječu pripremanju kotlovine, iz kotla u publiku bacali - umjetne kobasice. A za sve koji vole suhomesnato, pobrinula se ekipa Pršutnina Imotski, koja je stazom projurila u svom pršutomobilu.