Weekend Media Festival u znaku Woodstocka

Atraktivna predavanja, panele i radionice, zanimljive goste, bogat glazbeni program, uz posvetu Woodstocku donosi novo izdanje Weekend Media Festivala (WMF) u Rovinju, koje se održava od 19. do 22. rujna.

Ovogodišnje 12. Izdanje WMF-a bit će inspirirano jednim od najvećih koncerata ikada – Woodstockom: S obzirom na danas aktualne društvene teme u Hrvatskoj, na 50. godišnjicu Woodstocka više nego ikad nam treba osnovna poruka festivala 'Mir i ljubav'. Zato WMF duh Woodstocka prenosi u novi milenij te postaje festival mira, ljubavi i komunikacija. WMF će tako ove godine biti poprište uvijek aktualnih rasprava i predavanja, ali u duhu mira i ljubavi, istaknuo je direktor programa festivala Nikola Vrdoljak.

Jedan od panelista na festivalu bit će i naš kolega Damir Smrtić koji će sudjelovati u razgovoru o temi 'Kako preživjeti seks, laži i nekretnine?': Najveća rekonstrukcija aktualne Vlade, po procjenama velikog broja analitičara, posljedica je višemjesečnog pritiska medija koji su iz mjeseca u mjesec otkrivali afere Plenkovićevih ministara. Afera je nebrojeno, trajale su mjesecima, napomenuo je Smrtić.

- Priče koje su mediji objavljivali uključivale su čak i prostitutke, tajne snimke, neprijavljene nekretnine pa sve do tragičnih slučajeva koji su ukazali na pucanje sustava socijalne skrbi. Vlada je sve to mjesecima ignorirala, prozvani ministri za sve su krivili medije praveći se naivno nedužnima, no mediji nisu odustajali. Rezultat pritiska bila je najveća rekonstrukcija kabineta od dolaska Andreja Plenkovića u Banske dvore. Analiziramo kakva je bila stvarna uloga medija, kako se vodila krizna komunikacija u Vladi i ministarstvima te koje su lekcije naučene u ovoj višemjesečnoj medijskoj krizi, dodao je Smrtić.

Detalje o WMF-u smo u emisiji Dobro jutro, Hrvatska doznali od direktora festivala Tome Ricova, direktora programa festivala Nikole Vrdoljaka te HRT-ovog urednika Damira Smrtića: