Nova sezona Glazbe HRT-a u znaku 90. rođendana SO HRT-a

Svečano je predstavljena nova sezona svih ansambala HRT-a: Majstorski ciklus Simfonijskog orkestra HRT-a koji ove sezone slavi veliku obljetnicu, Sfumato – ciklus Zbora HRT-a, Kanconijer – zajednički ciklus Zbora i Simfonijskog orkestra, Jazz ciklus Jazz orkestra HRT-a te ciklus U ozračju tambure Tamburaškog orkestra HRT-a.

Predstavljanje sezone 2019./2020. pred Domom HRT-a na na Prisavlju uglazbili su Jazz orkestar HRT-a pod vodstvom novog šefa dirigenta Mirona Hausera i na svoj specifični način su kolegama iz Simfonijskog orkestra uputili čestitku za njihov 90. rođendan.

Pogledajte prezentaciju nove sezone Glazbe HRT-a:
Bogata sezona svih ansambala HRT-a
U pet ciklusa, naša četiri ansambla donose 38 koncerata u kojima će uživati posjetitelji dvorana, ali i gledatelji i slušatelji Hrvatske radiotelevizije jer se koncerti Majstorskog i Jazz ciklusa te Sfumata i Kanconijera  izravno prenose na Trećem programu Hrvatskog radija, a televizijske snimke većine koncerata gledatelji mogu pogledati na Trećem programu Hrvatske televizije.

Detalje o programima ciklusa doznali smo od rukovoditeljice RJ Glazba HRT-a Ivane Kocelj koju smo ugostili u Vijestima iz kulture: