Poslušao ženu, pa su postali milijunti!

Dubrovačke su zidine danas dočekale ovogodišnju milijuntu posjetiteljicu. Riječ je o gospođi koja je u Dubrovnik stigla na bračno putovanje.

Neyla i Thomas Pearson, britanski bračni par u Dubrovniku ostaje još 2 dana, no današnji posjet dubrovačkim zidinama za njih je bio poseban.

- Iznenađeni smo. Nismo u stvari znali što se događa. Iznenađeni smo na lijep način. Pomislili smo jesmo li napravili nešto, jesmo li u problemu, Ali ovo je jako lijepo, Neyla Pearson.

Thomas je već na bračnom putovanju naučio važnu životnu lekciju.

- Nije bila moja odluka. Ja nisam htio da danas idemo na zidine. Ali ona je htjela da ih obiđemo. Ja sam rekao hajdemo negdje drugdje. Ali drago mi je da sam ju poslušao, rekao je Thomas Pearson.

- Uvijek slušaj ženu, dodala je Neyla kroz smijeh.

Milijunta posjetiteljica zidina ove je godine došla 4 dana kasnije nego lani, a iz Društva prijatelja dubrovačke starine tradicionalno su joj uručili prigodne darove.

- Ta 3-4 dana nisu velika razlika i očekujemo izvrsnu posjećenost u ovoj postsezoni, do kraja 9 mj, 10, 11. Vjerujemo da će se otprilike prošlogodišnje brojke koje su bile blizu milijun i 300 000 ponoviti ove godine, kaže Maro Kapović, član Malog vijeća DPDS-a.

Početkom godine cijena ulaznice na dubrovačke zidine povećana je na 200 kuna, što, očito, nije utjecalo na posjećenost ove monumentalne baštine, a mladi će par s bračnog putovanja ponijeti zaista posebne uspomene.