Star Wars tjedan u Osijeku

Ljubitelji sage Zvjezdani ratovi ovih dana u Osijeku mogu svjedočiti brojnim tematskim programima koje organizira Gradska i sveučilišna knjižnica. Star Wars tjedan održava se četvrtu godinu i za mnoge je jedinstvena prigoda da urone u svijet osebujnih junaka tog kultnog znanstveno-fantastičnog serijala.

Samo vrhunski ratnici u Zvjezdanim ratovima imaju pravo rabiti svjetlosni mač, a u Osijeku ih ovih dana ne nedostaje. Neki će u šali reći da je Star Wars tjedan još jedno okupljanje čudaka no Sari Muharemi je, kako kaže, od malih nogu filmska saga Georgea Lucasa predstavljena kao dio opće kulture.

- Zarazila sam se preko roditelja koji su me upoznali sa samim filmom, a onda me organizacija privukla još više da zavolim cijelu franšizu, govori.

Osim na velikom platnu, Zvjezdani ratovi podjednako su zaživjeli u stripu, ali i u crtanom filmu. Kostim Sabine Wren iz crtića "Star Wars rebels" Ivana Bistrović je sama izradila jer je, kaže, znala da će tako obradovati mnoge.

- Kada vidim djecu koja dođu kod nas na Star Wars tjedan i kako se smiju, kako se vesele vidjeti svoje likove uživo, onda zato radim to, rekla je.

Organizatori poručuju da je Star Wars tjedan vrijeme za zabavu, ali i prigoda za posjetitelje da putem zanimljivih programa nauče nešto novo. Star Wars tjedan u Osijeku završava 28. rujna uz mimohod kostimiranih sudionika gradskim ulicama te vožnjom tramvajem.