Fungifest u Parku prirode Lonjsko polje

Moslavačke šume pune su gljiva. U Parku prirode Lonjsko polje stoga već četiri godine organiziraju Fungifest, na kojemu možete mnogo doznati o gljivama, a i pojesti ih.

Ako volite prirodu - šumu, polje i osobito gljive, u subotu dođite u Prijamni centar Repušnica, koji je prozvan i moslavačkim vratima Parka prirode Lonjsko polje.

Fungifest, festival gljiva, već je postao tradicionalan. Prošle godine privukao je 700 posjetitelja. Organizatori se nadaju da će i ove godine doći ljubitelji gljiva, ali vina, koje će nuditi moslavački vinari.

Moći će se i jahati, voziti kajacima, održat će se radionice za djecu. Bit će mnogo predavanja o gljivama - kako ih pronaći i prepoznati, a gljivari mogu - u berbu.

U Lonjskom polju i moslavačkim šumama mnogo je vrganja, djedova, pečurki, gnojištarki. Posljednjih godina ipak nedostaje vlage.

U Repušnici u Lonjskom polju ove subote ipak ne žele kišu, koja bi gljivama dobro došla, žele sunce, a već su se pobrinuli za gljive koje će se kuhati u gljivarskom kotliću. Taj je obrok ovog vikenda na Fungifestu, kao i ulazak u Park prirode Lonjsko polje besplatan.