Prvi muzej vaterpola na svijetu

Uz turističke, Dubrovnik se već godinama može pohvaliti i odličnim vaterpolskim rezultatima. Zato je dobra vijest da će u obnovu zgrade gradskog bazena uložiti više od 18 milijuna kuna. Grad će ondje dobiti i prvi muzej vaterpola na svijetu.

Konačno - započela je obnova bivšeg hotela Stadion. Ruglo u poslovnome središtu Dubrovnika odlazi u povijest. Rekonstrukcija zgrade gradskog bazena uključuje kompletnu sanaciju te uređenje unutarnjih i vanjskih prostora.

Hostel s četrdesetak soba, polivalentni i uredski prostori vaterpolskog i Plivačkoga kluba Jug neki su od budućih sadržaja. Investicija je vrijedna više od 18 milijuna kuna s pdvom. Inače Grad neće upravljati hostelom nego će ga dati u zakup.

- Uvjereni smo da ta sredstva koja uprihodujemo od zakupa, će moći održavati cjelokupna infrastruktura ne samo tog muzeja nego svih pogona koji su vezani za održavanje bazenskog postrojenja, govori Mato Franković, dubrovački gradonačelnik.

Dubrovnik će, naime, dobiti  prvi muzej vaterpola  na svijetu  - koji će objediniti sve Jugove  sportske uspjehe. Nema sumnje da najtrofejniji hrvatski klub to zaslužuje.

- Bit će to interaktivni muzej.Duša vaterpola, grada i duša Juga, naglašava Tomislav Dumančić, predsjednik VK JUG AO.

U muzeju vaterpola i plivanja svoje mjesto dobit će i Divlja liga.  Bit će nova gradska atrakcija. U skladu s ugovorom koji je Grad Dubrovnik potpisao s izvođačem rok završetka radova je 15 mjeseci od uvođenja u posao.

Radovi ne bi trebali ometati korisnike bazena u treninzima i natjecanjima  - ipak poželimo im nove sportske uspjehe i miran suživot.