Puljani strahuju za stabla kultnih Giardina

Pula kreće u uređenje srca grada što uključuje i preuređenje kultnih Đardina. No zbog ranijih loših iskustava sa sječom stabala, Puljani sada strahuju da bi mogle nestati i stoljetne ladonje, stabla oko kojih su se u Đardinima okupljala društva, stvarala nova prijateljstva i ljubavi.

- Evo, to je stablo gdje se moja generacija skupljala poslije škole navečer. Znači, to je bilo zborno mjesto gdje nije bilo moba. U toliko i toliko sati tu i tu, rekao je Zoran iz Pule.

Svako je društvo na Giardinima imalo svoje stablo. Danas je ostalo sjećanje, ali i strah de će zbog najavljenog preuređenja, ostati bez svojih ladonja.

- Ja se toplo nadam da neće rušiti s obzirom da sprječava  vrućinu u ljetnim mjesecima, govori Goran.

Nakon sječe stabala kod Arene... Prema dosadašnjim saznanjima neka su stabla bolesna, no iz grada Pule uvjeravaju kako će u sve odluke uključiti i građane.

- Želimo da se građani sami uključe, da iznesu svoje prijedloge, argumente, na kraju krajeva ono što odluče da će biti neko potencijalno uređenje Giardina bit će isprezentirano građanima, naglašava Robert Cvek, zamjenik gradonačelnika Pule.

No građani u to previše ne vjeruju. Kažu, sve se radi bez plana. Gradska vlast ipak tvrdi kako ladonje s Giardina neće nestati. Srce grada postat će - pješačka zona.