Na memorijalu "Riječke vatre" natječe se 50 vatrogasnih ekipa

U Rijeci se održava memorijal ''Riječke vatre'' pokrenut prije 12 godina u čast vatrogasca Edija Surine, koji je smrtno stradao 2005. u eksploziji plina.

U 156 godina riječke vatrogasne povijesti na intervencijama je stradalo 6 vatrogasaca. Ove se godine na memorijalu natječe pedeset vatrogasnih ekipa iz Hrvatske, Slovenije i BiH. 

Riječani su danas uživali u vatrogasnom natjecanju na Korzu jer su vatrogasci iz Hrvatske i susjednih Slovenije i BiH pokazali kako se prolazi poligon pod punom opremom.

Poligon obuhvaća i spašavanje unesrećenih te precizno gašenje, odnosno gađanje mete mlazom vode.

- U svakom slučaju spremnost se podiže, a ovakve akcije su od iznimne važnosti za fizičku spremu vatrogasaca i da se prvenstveno vidi u kakvoj su sposobnosti, ističe zapovjednik JVP-a Rijeka Hinko Mance.

Ova vježba najbolje pokazuje veliku uvježbanost, snagu, hrabrost ali i volju koju jednostavno svi vatrogasci imaju i primjenjuju u svom svakodnevnom radu, ističe gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel.

Žene su izvrsno parirale svojim muškim kolegama na memorijalu Riječke vatre.

Ovo natjecanje ima i humanitarnu notu jer su svi sudionici donirali novac za obitelj nedavno stradalog vatrogasca u Velikoj Gorici.