Dinamična terapija pokretom - za sjajne zrele godine

O ljepoti i godinama uvijek s mjerom i oprezom. No, ove vježbačice iz Splita s ponosom ističu svoje, a njihov osmijeh i upornost pokazuju koliko je vježbanje važno. 

Na satu smo „Dinamične terapije pokretom". Riječ je o kineziterapiji, ali ovdje trening zovu i No age limit, (nema dobne granice) koji, na veliko zadovoljstvo vježbačica i trenerice daje  sjajne rezultate.

To najbolje pokazuje 78 godišnja Katarina Čulina. Bivša fizioterapeutkinja u bolnici, ovdje vježba 15 godina i kaže da nema stanja ili situacije u kojima se ne bi mogle primjenjivati vježbe.

Uz kolegicu po struci, a danas trenericu, Marinu Runtić Budišu, vježba s veseljem jer su stručnost i prilagodljivost programa svakoj osobi veoma važne. Cilj je, naravno, poboljšanje općeg zdravstvenog stanja.

Kao djevojčica voljela je balet, no taj se san nije ostvario. Ovdje je 15 godina. Bila bi i više no ići na rekreaciju u starijim godinama smatralo se sramotom. Katarina Kelemente, profesorica hrvatskog jezika i povijesti u mirovini, ima svoj moto: Kretati se što više.

Ne morate pogađati njezine godine. Ne srami se i ponosno  ističe. Ima ih  83, vježba tri puta na tjedan i pliva. Pomaže kćeri i unucima, aktivna je cijeli dan.

Recept ovih lijepih Splićanki je rad i samo rad. Dodali bismo i divna klima i okruženje, no Snježana Ivica, službenica u mirovini, nas razuvjerava. Ujutro radite, a kad dođete kući opet vas sve dočeka. Dolazak na vježbanje je zadovoljstvo, a vježbe opuštajuće.

Ni njezine godine nisu tajna. 74 sjajne, vesele i kvalitetne godine rese ovu  vrijednu vježbačicu. Vježbala je gimnastiku, aerobiku, pilates, jogu, a ovdje se zadržala zbog stručnosti i vedre atmosfere.

Mnoge su blagodati ovakvog načina vježbanja, ističe Marina.

Kontraindikacija zapravo nema, osim ako vaš liječnik nije preporučio individualno vježbanje. A kako nam kaže Katarina Čulina, nema ni odustajanja .

Iz Splita odlazimo očarani snagom žena, voljom i vedrinom. Na našim internetskim stranicama saznajte više o metodi i načinu rada. Ostanite zdravi i veseli.